Sectiile

SECȚIA ÎMPRUMUT PENTRU ADULȚI

Secția este destinată adulților și adolescenților (cu vârsta peste 14 ani), cu

domiciliul în județul Călărași.

Fondul de carte al secției este unul enciclopedic și depășește 150.000 de

volume de carte tipărită, din care cca. 35.000 cu acces liber la raft. Fondul de

carte aflat în depozite, este pus la dispoziția utilizatorilor de către bibliotecar,

la solicitarea acestora.

Servicii oferite:

 • împrumutul la domiciliu al tuturor documentelor secției
 • prelungirea termenului de împrumut on-line sau telefonic
 • rezervări de titluri on-line sau telefonic
 • realizarea de bibliografii tematice
 • diverse activități și evenimente culturale

Toate serviciile oferite sunt gratuite!

Descriere Sala de Lectură

Sala de Lectura a Bibliotecii Judetene ‘’Al.Odobescu’’ Calarasi se afla situata temporar la demisolul Centrului Cultural Judetean, pana la finalizarea lucrarilor noului sediu destinat bibliotecii.

Sala de Lectura dispune de 10 locuri la mese de lectura, precum si rafturi destinate in special lucrarilor de referinta si periodicelor.

Accesul la Sala de Lectura se face pe baza permisului de intrare eliberat la inscrierea ca utilizator al bibliotecii, permisul fiind valabil pe o perioada de 5 ani.

Destinata cititului si studiului individual, Sala de Lectura pune la dispozitia utilizatorilor sai, in momentul actual de functionare in acest spatiu temporar un numar de 4000 de volume din colectia de baza a salii, cu posibilitatea de rezervare a altor documente necesare aflate in evidenta salii in vechiul sediu, acestea urmand a fi aduse spre consultare in urmatoarea zi.

Fondul de referinta al Salii de Lectura include numeroase dictionare, lexicoane, enciclopedii in limba romana, engleza si franceza extrem de utile in informarea si documentarea utilizatorilor.

De asemenea la Sala de Lectura lucrarile de arta, monografiile, atlasele, colectiile de legi si decrete(Monitoare Oficiale), ziarele si revistele completeaza fondul de documente.

Sala de Lectura dispune si de mijloace moderne, constând în calculatoare cu internet gratuit pentru public. In acelasi sens trebuie mentionat si programul LEX EXPERT introdus cu toate modificarile la zi.

SERVICII SI FACILITATI:

 1. Consultarea pe loc a documentelor;
 2. Imprumut de documente pe termen limitat (2-3 zile maxim);
 3. Imprumutul materialelor audio-vizuale si electronice ( cd si aparatura pentru persoanele cu deficiente de vedere);
 4. Acces gratuit la internet pe calculatoarele Salii de Lectura ( 1h/zi cu posibilitatea de prelungire), si acces gratuit nelimitat pe laptopurile/tabletele personale prin reteaua wireless;
 5. Facilitate de lucru pe calculator;
 6. Rezervari de titluri direct, prin telefon sau pe adresa de facebook a bibliotecii;
 7. Acordarea permanenta de asistenta pentru obtinerea informatiilor despre documentele aflate in colectia salii, cat si asistenta/instruire la calculatoare;
 8. Spatiu destinat desfasurarii unor evenimente culturale, ateliere de lucru sau expozitii de documente;
 9. Supraveghere permanenta si asigurarea unei atmosfere adecvate de studiu.

SECȚIA PENTRU COPII

COLECȚII: peste 42.000 unități de bibliotecă cuprinzând un fond de carte destinat copiilor, de la preșcolari la adolescenți, care include exemplare din titlurile autorilor români și străini, culegeri de texte literare și gramaticale, culegeri de probleme, antologii, enciclopedii, discuri, casete audio, video, CD-uri,  și un bogat fond de referință pentru copii.

SERVICII ȘI FACILITĂȚI OFERITE:

 • împrumut la domiciliu;
 • consultare pe loc;
 • prelungire de titluri prin telefon;
 • rezervare de titluri prin telefon;
 • informații de toate tipurile;
 • acces internet gratuit.

Împrumutul se realizează în regim automatizat.

Descriere filiala ‘’Orizont’’

Sectia filiala ‘’Orizont’’, parte a Bibliotecii Judetene ‘’Alexandru Odobescu’’, promoveaza cultura in comunitatea locala printr caracterul enciclopedic , adresându-se publicului larg pentru documentare si studiu.

In anul 2002 conducerea institutiei a hotarat mutarea sectiei in actuala locatie, primind numele de filiala ‘’Orizont’’ . Aceasta s-a dezvoltat rapid, ajungand in prezent sa detina un nr. de peste 30000 de volume din diverse domenii, inclusiv materiale pe suport electronic.

Sectia este amplasata intr-o zona aglomerata a orasului, in cartierul Orizont, aproape de scoala nr.11, liceul Danubius, policlinica nr.2, Catedrala Sf. Anastasia.

Cuprinde următoarele servicii:

– acces liber la raft;

– consultare documente la sala de lectură;

– împrumut documente adulți și copii;

– acces gratuit la Internet;

Filiala organizeaza activități culturale legate de nașterea și comemorarea unor personalități; concursuri și expozitii pe diverse teme.