Articol

Carnaval Bibliovacanța

La bibliotecă, am avut parte de șase săptămâni animate de zumzete de copii, printre cărți, cu activități diverse, într-un ambient devenit deja familiar.
Încheiem proiectul într-o atmosferă festivă, cu un carnaval plin de veselie la care sunt invitați cei înscriși la activitățile de vară ale proiectului, vineri, 11 august 2023, începând cu orele 10.30.
Haideți să recreăm împreună atmosfera de poveste din paginile cărților iubite, costumați în personaje literare!

BIBLIOVACANȚA 2023 – Înscrieri

Dăm startul înscrierilor pentru activitățile de vară din cadrul proiectului Bibliovacanța.
Proiectul este destinat preșcolarilor (maxim 8 persoane / grupă), școlarilor mici (maxim 15 persoane/ grupă) si adolescentilor (maxim 15 persoane/ grupă). Se vor forma câte 6 grupe din fiecare categorie de vârstă, în limita locurilor disponibile.
Cei înscriși vor desfășura activități pe durata unei săptămâni, între orele 10.30-12.00, în perioada 3 iulie -11 august.
Fiecare zi a săptămânii va fi dedicata unui tip de activitate:
* Cărți, joacă și prietenie, club în care ne împrietenim, cu ceilalți dar și cu lectura, cu dezbateri și joc de rol.
* Handmade si creativitate – zi foarte apreciată de copii, în care colaborăm cu artizani locali sau profesori de la Palatul Copiilor – coasem, țesem, lipim, folosim diverse tehnici origami, quilling…
* Dezvoltare și cunoaștere – zi in care sunt implicati specialiști în comunicare și dezvoltare personală. Sunt desfășurate activități și jocuri de consiliere a carieriei, de autocunoaștere și dezvoltare personală.
* Mai informat, mai puternic – este ziua în care sunt invitați specialiști din diverse domenii (medici, politiști, preoți, inspectori in consiliere si preventie antidrog)
* Club de film- zi relaxantă, în care vizionăm și dezbatem productii cinematografice realizate după cărți celebre care au făcut subiectul clubului de lectură (de ex. Vaiana, Wally, Heidy, Patrocle, Pianistul, Castelul de sticla… )
Colaboratori: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională Călărași, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, Palatul Copiilor Călărași, artizani locali ș.a.
Programul propus de noi pentru perioada vacanțelor, are ca scop aducerea împreună a copiilor și adolescenților, prin activități constructive, relaxante, într-un mediu cultural destins, cu multă socializare, un prilej de legare a multor prietenii.
Vă așteptăm cu drag!

1 iunie, întâi copilăria! – 31 mai 2023

1 iunie, întâi copilăria!
O zi de neuitat cu jocurile și cărțile de ieri și de azi.
Hai la Biblioteca Județeană Călărași!

Lansare de carte: Un OM-SPECTACOL & Povești iliuțești

Volumul abia ieșit din lumina tiparului, la editura Magic Print, este o reconstituire a șapte generații ale familiei autoarei, neamul iliuțesc, ”despre longevitatea și despre robustețea acestui neam, despre DE UNDE VENIM și despre NEUITARE”.
Autoarea, Elena-Ruxandra Petre-Iliuță, va depăna amintiri, vorbe testamentare, evocări de la oameni mai vechi, în Sala Perspective a Bibliotecii Județene Călărași, pentru cei prezenți la eveniment.

4 mai 2023 – 10:00 – 12:00

Salonul de primăvară

Vernisaj expoziție de artă plastică ”Salonul de primăvară”.
Salonul de primăvară are o tradiție în cadrul manifestărilor artistice ale Muzeului Dunării de Jos din Călărași. Anul acesta, echipa prestigioasei instituții de cultură își extinde colaborarea cu Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”, continuând promovarea și coagularea artiștilor plastici în jurul ideii de frumos, de regenerare a naturii, de lumină și spiritualitate. Artiști călărășeni, pictori din Câmpia Bărăganului sau din alte zone ale țării își vor expune creațiile reprezentând direcții figurative evocând elemente ale realității, acestora alăturându-se și alte tendințe aparținând zonei de interpretare a formei sau de redare a unor stări interioare, reflectate în expresii abstracte, expresioniste sau decorative. Predominând bidimenionalul, expoziția se înscrie, ca privire general, pe traiectoria unui discurs modern, lăsând la vedere experiențe de atelier inedite, viziuni plastice dintre cel mai interesante, readucând în memoria noastră școli artistice, epoci și inflexiuni ale unor perioade efervescente din opera unor artiști în plină consacrare. Încărcat de culoarea vivantă specifică primăverii, salonul statoricește repere actuale dintr-un fenomen artistic local, cu participare națională.
Curator: Ana Amelia Dincă, critic de artă.
Vă așteptăm cu drag!