Articol

140 Bacovia – Expoziție internațională de Caricatură – Portret

Biblioteca găzduiește o nouă expoziție de caricatură, EXPOZIȚIA INTERNAȚIONALĂ DE CARICATURĂ – PORTRET – 140 BACOVIA, dedicată împlinirii a 140 de ani de la nașterea poetului român, mereu actual, George Bacovia, organizată la inițiativa artistului Victor Eugen Mihai, în colaborare cu caricaturistul călărășean Jimmy Stănescu.
Mulțumim tuturor colaboratorilor acestui proiect, elevilor Colegiului Național ”Barbu Știrbei” și ai Liceului Tehnologic ”Dan Mateescu”, coordonați de doamnele profesoare Ana Dăscălescu, Ilona Scarlat și Veta Ion. Mulțumim, de asemenea, artiștilor care au expus lucrări în cadrul acestui eveniment și mai ales celor direct implicați în organizarea lui: Jimmy Stănescu, Victor Eugen Mihai și Victor Grigore.
Expoziția va rămâne pe simezele bibliotecii până la sfârșitul lunii septembrie.

Expoziție Internațională de Caricatură – Portret

Vineri, 17 Septembrie 2021, ora 16:30, în spațiul expozițional al Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” Călărași, va avea loc vernisajul Expoziției Internaționale de Caricatură – Portret, dedicată împlinirii a 140 de la nașterea poetului George Bacovia, proiect inițiat de Victor Eugen Mihai, în colaborare cu caricaturistul Jimmy Stănescu. Vă așteptăm cu drag!

Carnaval Bibliovacanța

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” din Călărași a încheiat epic sezonul al V-lea al proiectului ”BIBLIOVACANȚA”.

În cadrul proiectului ”BIBLIOVACANȚA 2021”,  proiect susținut de Consiliul Județean Călărași, copiii au desfășurat cluburi de lectură, lansări de carte, jocuri de rol, activități de informare și prevenție, ateliere de dezvoltare personală, vizionări ale unor ecranizări celebre, ateliere de creativitate și îndemânare și multe jocuri distractive.

 Pe parcursul celor două luni am avut colaboratori de nădejde, care s-au implicat activ și emoțional în acest proiect: Centrul  de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog , Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională Calarași, Palatul Copiilor Călărași, Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi și artiști populari locali.

Au fost două luni animate de zumzete de copii printre cărți, cu activități diverse, într-un ambient devenit deja familiar.

Am încheiat proiectul într-o atmosferă festivă, cu un carnaval plin de veselie, la care au participat 70 de copii, înscriși la activitățile de vară ale proiectului.

Copiii, costumați în personaje literare s-au bucurat de o atmosferă de petrecere, cu muzică, dulciuri și multă distracție.

           Vă așteptăm și anul următor cu noi provocări!

Expoziție de caricatură

Marți, 24 august, ora 16:00, în sala “Perspective” a bibliotecii vor fi etalate în fața publicului creații ale membrilor grupului Omicron și ale invitaților acestora, membri ai Asociației Caricaturiștilor și Umoriștilor Grafici ”Se nos fue el baifo” din Insulele Canare. Sunt așteptați la eveniment utilizatori ai bibliotecii, jurnaliști și cei interesați, în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor de prevenire a pandemiei actuale.

Bibliovacanța în Laboratorul Smart Lab

Astăzi, la activitățile desfășurate în laboratorul inteligent, destinate adolescenților în cadrul proiectului educațional BIBLIOVACANȚA, am avut onoarea de a-i avea printre noi pe domnul Gabriel Vockel, directorul general adjunct UNICEF, pe doamna Andreea Paul Vass – președinta INACO și pe doamna Gabriela Alexandrescu – președinta organizației Salvați Copiii România. Împreună creștem educația!