Bibliovacanța 2022

Bibliovacanța 2022

BIBLIOVACANȚA 2022
Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” Călărași, dă startul înscrierilor pentru activitățile de vară din cadrul proiectului Bibliovacanța.
Proiectul BIBLIOVACANȚA a ajuns la cea de-a 6_a editie. Inițiat din dorința colectivului de bibliotecari de a se implica activ în viața comunității călărășene, a atras colaboratori valoroși și a fost îmbunătățit la fiecare ediție, pentru a se plia cât mai mult pe solicitările participanților.
Proiectul este destinat preșcolarilor (maxim 8 persoane / grupă), școlarilor mici (maxim 15 persoane/ grupă) si adolescenților (maxim 15 persoane/ grupă), grupuri țintă cu care se lucrează în funcție de vârstă. Se vor forma câte 8 grupe din fiecare categorie de vârstă, care vor desfășura activități pe durata unei săptămâni, între orele 10.30 -12.00, în perioada iulie-august.
Fiecare zi a săptămânii va fi dedicata unui tip de activitate:

 • Prieteni și cărți, club în care ne împrietenim, cu ceilalți dar și cu lectura, cu dezbateri și joc de rol.
 • Handmade si creativitate – zi foarte apreciată de copii, în care colaborăm cu artizani locali sau profesori, coasem, țesem, lipim, folosim diverse tehnici origami, quilling…
 • Dezvoltare și cunoaștere – zi in care sunt implicati specialiști în comunicare și dezvoltare personală. Sunt desfășurate activități și jocuri de consiliere a carieriei, de autocunoaștere și dezvoltare personală.
 • Mai informat, mai puternic – este ziua în care sunt invitați specialiști din diverse domenii (medici, politiști, preoți, inspectori in consiliere si prevenție antidrog).
 • Club de film- zi relaxantă, în care vizionăm și dezbatem producții cinematografice realizate după cărți celebre care au făcut subiectul clubului de lectură.
  În proiect sunt implicați voluntari ai bibliotecii, care acordă sprijin în activitățile cu cei mici.
  Înscrierile au loc în perioada 15-30 iunie 2022, personal, la recepția instituției, sau telefonic la numărul 0242316757.
  Fiecare persoană se poate înscrie pentru activitățile desfășurate pe parcursul unei săptămâni, fiind repartizată în grupa de vârstă căreia îi aparține.
  Vă dorim o vară relaxantă alături de noi.
Administrator